Informatie voor de ouders

Informatie voor de ouders over scheelzien en de behandeling ervan

Beste ouders,

Op de volgende pagina's geven wij u graag informatie over onze pleisters, occlusietherapie (behandeling van scheelzien), scheelzien en afwijkend binoculair gezichtsvermogen bij kinderen.

Scheelzien (medische term: strabisme) is een veelvoorkomend probleem bij baby's, peuters en kleuters. Bij kinderen is de typische vorm het zogenaamde lui oog. Als het niet op tijd wordt behandeld, kan het zich ontwikkelen tot een permanente visuele beperking. Indien de abnormale oogstand niet wordt behandeld, leidt dit in 90% van de gevallen tot amblyopie (lui oog).

Scheelzien bij kinderen: Wat kunnen de ouders doen?

Denkt u dat uw kind scheelziet? Ga dan voor de zekerheid naar een oogarts of naar een orthoptische instelling (oogcentrum), zelfs als er maar het geringste vermoeden bestaat, voor een vroegtijdige oogheelkundige screening en om het ontstaan van een zwak gezichtsvermogen (amblyopie) te voorkomen. Als een therapie nodig is, kunnen ouders een belangrijke bijdrage leveren aan het succes ervan. Zorg ervoor dat uw kind de voorgeschreven bril en oogpleister draagt, precies zoals door de onderzoeker en de therapeut aanbevolen. Tijdens de occlusietherapie moeten de oogpleisters gedurende de voorgeschreven tijd worden gedragen en mogen ze niet voortijdig worden verwijderd. Ze mogen ook niet langer dan voorgeschreven worden gedragen. De behandeling duurt vaak maanden en vergt veel geduld en doorzettingsvermogen - zowel van u als van uw kind.

Om u en uw kind zo goed mogelijk te ondersteunen bij de eigenlijke oogpleistertherapie biedt Trusetal Verbandstoffwerk GmbH u op de pagina's 'Leuke spelletjes' veel nuttig materiaal aan, waarmee uw kind spelenderwijs oogspieroefeningen kan doen en waarmee u het dragen van ORTOPAD®-oogpleisters voor uw kind comfortabeler kunt maken.

Wenst u advies?

Collega's bewerking van de opdracht
Advies oogpleisters

Tel.: +49 5207 991688 - 903
info@ortopad.be

Door uw gegevens in te voeren en op te sturen verklaart u dat u ermee instemt dat we uw gegevens opslaan en verwerken om deze vraag te kunnen beantwoorden en verdere vragen te verwerken. Deze instemming kunt u op elk moment intrekken (recht op intrekking). Aanvullende informatie vindt u op onze pagina Gegevensbescherming. De link opent een nieuw venster.

* Verplichte informatie