Kinderpleisters

Uw kroost verdient de beste wondverzorging

Kinderen vinden het heerlijk om buiten en binnen te ravotten en in bomen en op meubels te klimmen - daarbij kunnen wel eens kleine blessures ontstaan. Niet alleen bij het spelen, maar ook bij het helpen in de keuken of in andere alledaagse situaties kunnen er kleinere ongelukjes gebeuren. Dit is heel normaal en in wezen geen enkel probleem, zolang de wonden maar goed worden verzorgd. Pleisters zijn hierbij het ideale hulpmiddel. Bij de keuze van een pleister voor hun kroost moeten ouders naast de kwaliteit er ook op letten dat ze speciaal voor kinderen gemaakte pleisters gebruiken. Deze kinderpleisters bieden talloze voordelen en zijn daarom een nuttige aanvulling voor elke EHBO-doos in huis of onderweg.

Voor elke wond de passende kinderpleister van perfecte kwaliteit

Pleisters zijn bedoeld voor bescherming van een wond. Ze voorkomen dat vuil of ziekteverwekkers de wond binnendringen en infecteren. Daarom speelt de kwaliteit bij wondpleisters een significante rol. Stoffen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid zijn in dit verband absoluut uitgesloten. Pleisterproducten voor kinderen moeten daarnaast nog aan andere eisen voldoen. Daarom zijn er speciale kinderpleisters ontwikkeld. Een kenmerk daarvan is bijvoorbeeld de luchtdoorlaatbaarheid, want een ademende pleister versnelt de wondgenezing - wat vooral bij kinderen een belangrijk punt is. De afzonderlijke pleisterstrips moeten ideaal gesproken in verschillende maten beschikbaar zijn, zodat altijd de juiste pleister voor de betreffende te verzorgen wond kan worden uitgezocht. Een andere absolute must: de huidvriendelijkheid van de lijm en het materiaal. Beide moeten huidvriendelijk zijn - en volledig zonder compromis.

De hoogwaardige kinderpleisters van Trusetal Verbandstoffwerk GmbH bieden dit alles en nog veel meer. Het uiterst absorberende wondkussen in het midden van het wondsnelverband neemt uittredend bloed of wondvocht goed op en beschermt de wond op betrouwbare wijze. Het wondkussen van de kinderpleisters is daarbij zodanig ontworpen dat dit niet aan de wond kan blijven plakken. Met ons uitgebreide assortiment pleisterproducten kunt u elke verwonding van uw kind op de juiste manier verzorgen. Ons assortiment omvat niet alleen een keur aan verschillende ontwerpen, maar vooral ook een groot aantal verschillende pleistermaten. Op die manier is gewaarborgd dat u ook bij grotere kwetsuren altijd de hele wond met het geïntegreerde wondkussen kunt bedekken. Wij bieden, indien gewenst, ook rolpleisters aan. Daarbij kunt u met behulp van een schaar zelf de maat van de pleister bepalen.

Optimaal afgestemd op de gevoelige kinderhuid

Sommige ouders gebruiken eenvoudige standaardpleisters voor de wonden van hun kroost. Die zijn echter gewoonlijk niet geschikt voor optimale wondverzorging bij kinderen, omdat de huid van kinderen dunner is dan die van volwassenen en daarom vaak gevoeliger is voor pijn. Bij het merk MASTER·AID® van Trusetal Verbandstoffwerk GmbH is in hoge mate rekening gehouden met deze factoren. Zo zijn alle delen van de pleisters zeer huidvriendelijk. Daarnaast hebben we alle pleisterproducten voor kinderen uitsluitend voorzien van hoogwaardige hypoallergene lijm. Deze lijm wordt gekenmerkt door zijn grote huidvriendelijkheid en geeft bovendien - in tegenstelling tot veel gangbare lijmsoorten - geen allergische reacties.

Zodra een kinderpleister zijn functie heeft vervuld, moet deze natuurlijk van de huid worden verwijderd. Veel ouders weten dat dit proces voor kinderen een klein drama kan worden. Wij nemen de angst van de meeste kinderen voor het verwijderen van een pleister serieus en hebben er daarom bewust voor gezorgd dat onze kinderpleisters goed hechten en tegelijkertijd probleemloos en pijnloos kunnen worden verwijderd. Met onze speciale pleisterproducten voor kinderen is er geen sprake meer van huilen, schreeuwen of kindertranen bij het verwijderen van de pleister.

Kinderen moeten de kinderpleisters leuk vinden

Als een kind een huidwond heeft, is het soms moeilijk om het te kalmeren. De kinderpleisters met verschillende kindvriendelijke motieven helpen bij het troosten van het kind en leiden vooral de aandacht snel af als het kind zijn eigen pleister kan uitkiezen. Meestal is de pijn snel vergeten.

Maar zelfs de beste wondpleister helpt niet als de volwassenen wel overtuigd zijn, maar het kind de pleister absoluut niet wil dragen. Daar hebben we twee oplossingen voor: onze kinderpleisters van het merk MASTER·AID® hebben enerzijds een bijzonder hoog draagcomfort, wat ervoor zorgt dat kinderen al na korte tijd vergeten dat ze überhaupt een pleister op hun huid dragen. Anderzijds vallen onze kinderpleisters op door hun uiterlijk. Ze zijn verkrijgbaar in vele bonte kleuren met uiteenlopende motieven. Van schattig en speels, grappig en gek tot cool en nonchalant - elk kind vindt bij onze ontwerpen wel iets van zijn gading. Bij de keuze van de motieven houden we altijd rekening met de smaak van de verschillende leeftijdsgroepen en bieden we ook ontwerpen aan die speciaal zijn afgestemd op meisjes en jongens.

Naast kinderpleisters voor de wondverzorging biedt Trusetal Verbandstoffwerk GmbH ook oogpleisters voor kinderen aan. Die zijn niet geschikt voor de wondverzorging, maar worden uitsluitend gebruikt voor de behandeling van scheelzien.

Wonden bij kinderen goed verzorgen

Eerst moet de wond van het kind grondig worden gereinigd en gedesinfecteerd. Kleine vreemde voorwerpen en andere onzuiverheden moeten worden verwijderd. Vervolgens moet het huidgedeelte om de wond goed droog worden gemaakt, want alleen zo hecht de pleister goed op de huid en tijdens het genezingsproces.

Een goede verzorging omvat ook het gebruik van een pleister in de juiste maat. Tenslotte is niet elke wond even groot. Daarom zijn onze MASTER·AID®-kinderpleisters verkrijgbaar in verschillende maten. Dit betekent dat er voor elk letsel het passende wondpleister kan worden gekozen, of het nu gaat om een snee of om een schaafwond. De pleisterstrips zijn bedoeld voor eenmalig gebruik en moeten dagelijks worden vervangen, niet alleen voor een optimale wondgenezing maar ook om hygiënische redenen. Behoort uw kind ook tot die kinderen die bang zijn voor mogelijke pijn bij het vervangen van pleisters? Geen probleem, want onze kinderpleisters zijn extra gemakkelijk verwijderbaar en het wondkussen kan niet aan de wond blijven plakken.

Uw kroost verdient de beste wondverzorging en wij van Trusetal Verbandstoffwerk GmbH weten wat daarbij belangrijk is.